Aluminium is een metaal, lichtgewicht materiaal met een hoge slijtvastheid. Het kan gemakkelijk worden gegoten en gevormd tot complexe profielen. Bovendien kan aluminium gebruikt worden in grote structuren zoals serres of transparante vensters samengesteld uit kleine en lichtgewichte onderdelen.

Het gebruik van aluminium als bouwmateriaal voor de structuur van de wintertuin wordt in de vorm van aluminium profielen thermisch onderbroken in twee holle kamers van het profiel en worden gescheiden door isolatiemateriaal. Dus de hoeveelheid warmte, die stroomt van binnen naar buiten is sterk verminderd.

Speciaal voor buitentoepassingen, aluminium vertoont uitstekende prestaties en oppervlak geoxideerd onder invloed van zuurstof  vormt een beschermende laag tegen omgevingsinvloeden. Voor nog betere resultaten wordt het oppervlak geĆ«mailleerd.

De kwaliteit van de profielen van de wintertuin kan worden gehandhaafd gedurende een lange tijd door eenvoudige werkwijzen te reinigen en beschermen van de aluminiumstructuur.

-->