Oriëntatie van de winter tuinen aan het licht

De oriëntatie van de winter tuinen in de richting van het licht kan worden gevarieerd - van noord naar zuid. Iedere verklaring heeft echter zijn specifieke kenmerken en wordt bepaald door de ideeën van de eigenaar van de toepassing van de wintertuin. Het zal alleen gebruikt worden voor ontspanning en contact met de natuur of een gezellige studio of een kantoor.


Het zuiden is zeker de perfecte energiebesparende oplossing. In dit geval vertoont een maximum broeikaseffect. Maar als u besluit naar het zuiden georiënteerde wintertuin kamer te gebruiken moet u een middel van ventilatie en luifels hebben, die vrij duur zijn. Zonder deze toevoegingen zal de wintertuin een sauna worden vooral op warme zomerdagen.
Samen met onze mensen kunnen we u altijd een oplossing geven.

Noord-blootstelling van de wintertuin is vooral handig in geval van bijgevoegde gebouw. In dit geval, de wintertuin fungeert als een buffer: is de wind en afkoeling niet te bereiken rechtstreeks via de wand van het huis en het effect van energieopslag is gelijk aan het zuiden. In noordelijke richting wordt gelijkmatige verdeling waargenomen van het licht in het daglicht, waarbij deze tentoonstelling vooral geschikt is voor kantoor of botanisch gebied.

Oost-exposure biedt vrolijke stemming bij het ontbijt als de zon de tuin verlicht in de ochtend. In het algemeen, wintertuin in het oosten, bereikt hoge temperaturen, maar toch moet er zonwering en ventilatie zijn.

West - in tegenstelling tot het oosten - is een voorwaarde voor een lange en gezellige avonden. Gedurende de dag accumuleert warmte van de zon in een uitstekende staat voor comfort 's avonds.

Tot slot: hoe energiezuinig is een wintertuin, dat hangt af van de grootte; de verhouding tussen de grootte van het huis waaraan het is bevestigd; van de presentatie en de helling van het dak. Hoe meer schuine dak, hoe makkelijker de regen weggespoeld, de opgehoopte stof gemakkelijker verwijdert, de sneeuw minder instort en in de winter buiten en condens binnen.

-->